فساد پدیدهای فراگیر و یک معضل جهانی است. همه کشورها با مشکل فساد در سطوح مختلف رو به رو هستند و هیچ کشوری نمیتواند ادعا کند که فساد را ریشهکن کرده است. فساد باعث اتلاف منابعی میشود که میتوانند صرف بهبود آموزش و بهداشت شوند. علاوه بر این فساد در انگیزههای نقشآفرینان سیاسی و اقتصادی اختلال ایجاد کرده و به آنها علامت میدهد که بهجای خلق ارزش، میتوانند از طریق تصرف در حقوق عمومی به قدرت، ثروت و منزلت دست پیدا کنند و بدین ترتیب جلوی رشد و توسعه کشورها را میگیرد. این دوره آموزشی به فعالان اجتماعی، مدیران و اعضای کمپینها و سمنهای فعال در بخشهای مختلف اجتماعی و سایر افراد جامعه که دغدغه شفافیت بیشتر و کاهش فساد را دارند، کمک میکند که تا با رابطه نوع حکمرانی و میزان فساد آشنا شوند و بدانند مدلهای مختلف سیاستگذاری چه اثری بر شیوع فساد یا جلوگیری از آن دارد.
زمان برگزاری: هفته چهارم مهر
ادامه about کارگاه آموزشی آنلاین و رایگان «بررسی رابطه حکمرانی و فساد»
حقوق اقتصادی زنان یکی از مهمترین مسائلی است که جهان امروز به ویژه کشورهای در حال توسعه با آن دست و پنجه نرم میکنند. نسبت زنان شاغل به مردان، سهم زنان از پستهای عالی رتبه و ارشد سازمانی، نبود تساوی در شرایط کار و حقوق و مزایا بین زن و مرد شاغل، نقش عرف و قانون برای دستیابی به حقوق اقتصادی برابر، حقوق زنان کارگر، اشتغال زنان روستایی و غیره از مسائلی است که حل و فصل آنها به بهبود حقوق اقتصادی زنان و توسعه پایدار کمک خواهد کرد و در نهایت سودش متوجه کل جامعه میشود. ولی این هدف در صورتی محقق میشود که موازی با آن مسئله ترویج گری یا advocacy نیز مطرح و عملی بشود.
ما در گروه آموزشی مدرسه ترویج و حمایتگری پرتو در یک دوره ده هفتهای با عنوان «حقوق اقتصادی زنان: مبانی نظری و گامهای عملیاتی ترویجگری» که به صورت آنلاین و رایگان برگزار میشود، در یک فضای تعاملی و بنا بر اصول آموزش مشارکتی و با مرور مباحث نظری و انجام فعالیتهای عملی گام به گام در کنار شرکتکنندگان در دوره خواهیم بود تا نقشه راه یک پروژه ترویجگری برای بهبود حقوق اقتصادی زنان را طراحی و تقویت کنند و برنامه اقدام را کلید بزنند.
مهلت ثبت نام در این دوره آموزشی پایان یافته است.
تاریخ شروع دوره: ۱۵ تیر
جلسات آنلاین: سهشنبهها، ۸ تا ۹:۳۰ شب
ادامه about حقوق اقتصادی زنان: مبانی نظری و گامهای عملیاتی ترویجگری
یکی از بزرگترین چالشهای دولتها کاهش فساد و افزایش شفافیت است. حتی کشورهای موفقی که توانستهاند در رتبهبندیهای جهانی کاهش فساد و افزایش شفافیت در صدر قرار بگیرند، همچنان باید نسبت به حفظ این شاخص و استفاده شفاف، کارآمد و موثر از منابع عمومی برای مردم و نظارت بر آن تلاش کنند. از سوی دیگر بسیاری از کشورهای جهان که در رتبهبندیهای جهانی مبارزه با فساد جایگاه بالایی ندارند پیوسته در تلاشاند با بهبود سیستمهای دولتی، وضع قوانین و بهبود روشهای اطلاعرسانی به مردم، بهسوی پاسخگویی و شفافیت در قبال مردم قدم بردارند. در این کارگاه دو روزه نگاهی به تجربههای کشورهای مختلف در امر مبارزه با فساد و افزایش شفافیت خواهیم داشت تا مشخصههای مشترک بین کشورهایی که شفافیت بیشتر و فساد کمتری دارند را بررسی کنیم و روشهای کارآمدی که دولتها را نسبت به مردم و نحوه استفاده از منابع عمومی پاسخگو کرد را مرور کنیم.
زمان برگزاری: جمعه ۱۹ و ۲۶ خرداد، ساعت ۸ شب
ادامه about کارگاه دو روزه بررسی تجربههای جهانی مبارزه با فساد
سیاستهای عمومی اثر مستقیم بر زندگی ما دارند و چارچوبهای زندگی اجتماعیمان را تعیین میکنند. با این حال سیاستگذاران حوزه عمومی لزوما مطالبات و نیازهای بسیاری از گروههای اجتماعی را دنبال نمیکنند. در چنین شرایطی شهروندان و فعالان مدنی چگونه میتوانند اهداف مشترک خود را پیگیری کرده و در عرصهی سیاستگذاری عمومی اثرگذار باشند؟ آیا همه افراد جامعه میتوانند برای حل مشکلات اجتماعی در فرایند شکلگیری سیاستگذاری عمومی دخالت کنند؟ در شرایط ناپایدار اجتماعی و در زمانی که سیاستگذاران حوزه عمومی تعامل سازنده با شهروندان را به حداقل میرسانند چه راههای مؤثری پیش پای شهروندان و کنشگران مدنی وجود دارد؟
ما در کارگاه آموزشی پنج هفتهای «سیاستگذاری عمومی در شرایط ناپایدار اجتماعی» که همچون سایر دورههای مدرسه پرتو بهصورت آنلاین و رایگان برگزار میشود تلاش میکنیم تا در یک فضای تعاملی، ضمن پرداختن به مفاهیم بنیادین سیاستگذاری عمومی و شناخت آن، پاسخ به سوالات بالا را با دقت بیشتری جستجو کنیم و با انجام فعالیتهای عملی، با کاربرد دانش سیاستگذاری در عرصهی عمومی به ویژه در شرایط ناپایدار اجتماعی آشنا شویم.
تاریخ برگزاری کارگاه: نیمه دوم اردیبهشت
ادامه about کارگاه آموزشی سیاستگذاری عمومی در شرایط ناپایدار اجتماعی
تهیه و انتشار پیام، خبر یا گزارش برای آگاهسازی شهروندان نسبت به اتفاقات جامعه، از مهمترین فعالیتهای فعالان اجتماعی و ترویجگران است. کارگاه آموزشی چهارهفتهای آشنایی با مبانی روزنامهنگاری، فرصت مناسبی برای آشنایی ترویجگران و فعالان اجتماعی با طریقه نوشتن خبر و گزارش در حوزههای مختلف اجتماعی اعم از فساد، شفافیت و حقوق و قوانین و… است.
این دوره کمک میکند تا روشهای گزارشگری تحقیقی و استفاده از فرصتهای فناوری اطلاعات و ابزارهای جدید را بیاموزیم و از آن برای ارتباط با سیاستگذاران و آگاهسازی شهروندان استفاده کنیم.
تاریخ شروع دوره: هفته چهارم فروردین
ادامه about آشنایی با مبانی روزنامهنگاری برای فعالان مدنی
کاهش فساد و توسعه شفافیت همواره یکی از اهداف فعالان اجتماعی بوده است اما این سالها اخبار مرتبط با فساد بیشتر و تاثیرات منفی آن بر بخشهای مختلف زندگی فردی و اجتماعی ما محسوستر شده است. بنابراین شناخت، پیشگیری و کاهش آن، تبدیل به یکی از اهداف مهم بسیاری ازسیاستگذاران و فعالان اجتماعی شده است. ترویجگری کاهش فساد یکی از راههای غلبه بر مشکل فساد در جامعه است. در پروژههای ترویجی، طراحی و برنامهریزی گام بسیار مهمی است اما اجرای پروژه برنامهریزی شده، بخش اصلی کار و همواره چالشبرانگیز است. ما در این دوره سعی میکنیم برای رویارویی و غلبه بر چالشهای اجرای پروژهتان به شما کمک کنیم.
مدت دوره: ۱۲ هفته
ادامه about کوچینگ اختصاصی برای طرحهای ترویجگری کاهش فساد
اگر دغدغه مسایل اجتماعی و توسعه را دارید، اگر به عنوان یک ترویجگر، تسهیلگر محلی یا کارآفرین به دنبال بهبود شرایط اقتصادی گروههای مختلف زنان و خانوادهها هستید، اگر در حوزه توانمندسازی زنان به حاشیه راندهشده و کمتر برخوردار، زنان روستایی، زنان دارای معلولیت، کارآفرینی زنان، کسب و کارهای خانگی و غیره تجربه یا دغدغه دارید و علاقهمند به افزایش آگاهی درباره قوانین و مقررات بینالمللی و داخلی در رابطه با حقوق اقتصادی زنان هستید، اگر به دنبال راههایی هستید که شمولیت را در عرصه کار و اقتصاد وارد کنید این دوره برای شماست.
تاریخ شروع دوره: ۱۵ شهریور ۱۴۰۱
ادامه about ظرفیتسازی برای حقوق اقتصادی زنان
سیاستگذاران حوزه عمومی لزوما دنبالکننده مطالبات اجتماعی نیستند و به همین دلیل مطالبهگریِ شهروندان و کنشگران مدنی تا زمانی که در سیاستگذاری عمومی اثرگذار نشود به نتیجه مطلوب که همان بهبود اجتماعی است منجر نمیشود. ما شهروندان چگونه باید در زمینه مشکلات اجتماعی مطالبهگری کنیم تا در سیاستگذاری عمومی اثرگذاری بهتری داشته باشیم؟
پاسخ به این سوال هدف اصلی دوره آموزشی شش هفتهای «روشهای مطالبهگری در سیاستگذاری عمومی» است. ما در این دوره آموزشی تلاش میکنیم تا با پرداختن به مبحث ادوکیسی و چرخه تاثیرگذاری بر سیاستگذاران، پیشنیازهای مهم فعالان مدنی برای تاثیرگذاری بر سیاستگذاران را بررسی کنیم و با در نظر گرفتن روشهای مطالبهگری، پاسخگو سازی سیاستگذاران و کنترل آسیب، قدم به قدم مراحل تهیه یک برنامه اقدام و اکشن پلن هماهنگ را اجرا نماییم.
تاریخ شروع دوره: ۱۸ خرداد ۱۴۰۱
ادامه about روشهای مطالبهگری در سیاستگذاری عمومی
دوره آموزشی ترویج گری گام به گام و توانمند سازی اقتصادی زنان با هدف افزایش آگاهی عمومی و نیز بهرهگیری ازظرفیتهای قانونی موجود برای حضور و مشارکت اقتصادی همه افراد از جمله زنان طراحی شده است. در دوره شش هفتهای ترویج گری گام به گام و توانمند سازی اقتصادی زنان، به مشکلاتی که باعث ایجاد نابرابری اقتصادی می شوند اعم از بازتولید الگو و کلیشههای جنسیتی، شکاف طبقاتی، عدم شمولیت و … خواهیم پرداخت. سپس با استفاده از رویکرد ترویجی و توجه به ظرفیتهای قانونی، اجتماعی و فرهنگی، به طراحی و برنامهریزی پروژههای مرتبط خواهیم پرداخت و گامها و نیازهای موجود را به همراه کارشناس مدرسه مورد بررسی و ارزیابی قرار میدهیم در پایان این دوره شرکت کنندگان با کمک مشاور دوره به یک طرح ترویجی کامل و آماده اجرا میرسند.
تاریخ شروع دوره: ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۱
ادامه about ترویج گری گام به گام و توانمندسازی اقتصادی زنان
ترویجگری در هر زمینهای نیازمند کسب دانش، مهارت و برنامهریزی است و ترویجگری و تلاش برای کاهش فساد از این امر جدا نیست. در این دوره آموزشی با رویکرد ترویجگری به مساله «فساد» نگاه میکنیم، مشکلاتی که در حوزههای مختلف مانند اشتغال، عدالت آموزشی، فقر، سلامت و .. به دلیل فساد به وجود میآید را گام به گام بررسی کرده و در انتهای دوره برنامه ترویجی حل مشکل را با کمک مشاوران مدرسه تدوین میکنیم. هدف دوره آموزشی «ترویجگریِ کاهش فساد و حمایت از منافع عمومی»، فراهم کردن مشاوره آموزشی برای افرادی است که تمایل به فعالیت در زمینه شفافیت بیشتر، کاهش فساد و افزایش کارایی سازمانها دارند.
ادامه about ترویجگریِ کاهش فساد و حمایت از منافع عمومی