اهداف توسعه پایدار؛ هدف شانزدهم: صلح، عدالت و نهادهای توانمند
برای دیدن تصویر در سایز بزرگ روی آن کلیک کنید.
ترویج جوامع صلح جو و فراگیر برای توسعۀ پایدار، برقراری امکان دسترسی به عدالت برای همه و ایجاد مؤسسات مؤثر، پاسخ گو و فراگیر در همۀ سطوح
جهان
- بر اساس آمار موجود بین سالهای ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۷ در ۸۱ کشور جهان (اکثر کشورهای در حال توسعه) ۸ کودک از هر ۱۰ کودک بین یک تا ۱۴ سال در خانه خود مرتبا تحت خشونت روانی و یا فیزیکی قرار داشتهاند. به استثنای هفت کشور در بین این کشورها، بیش از نیمی از کودکان تنبیهات خشونتآمیز را تجربه کردهاند.
- بین سالهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۴، ۵۷۰ جریان مختلف قاچاق انسانشناسایی شدهاند که تمام مناطق دنیا را تحت تاثیر قرار دادهاند. بسیاری از این جریانهای قاچاق از کشورهای کمدرآمد به کشورهای با درآمد بالاتر بوده است.
- در سال ۲۰۱۴، بیشتر قربانیان شناسایی شده قاچاق انسان زنان و دختران (۷۱ درصد) بودند که حدود ۲۸ درصد آنان کودک بودهاند (۲۰ درصد دختران و ۸ درصد پسران). بیش از ۹۰ درصد قربانیان برای سو استفاده جنسی یا کار اجباری قاچاق شدهاند.
- نسبت زندانیانی که بدون این که به جرمی محکوم شده باشند در حبس هستند در دهه گذشته تقریبا ثابت مانده است: این رقم از ۳۲ درصد در سالهای ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۵ به ۳۱ درصد در سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۶ کاهش یافته است.
- تقریبا از هر پنج شرکت در دنیا، یک شرکت گزارش کرده است که در تعاملات معمول خود حداقل یک مورد درخواست رشوه را تجربه کرده است.
- تولد ۷۳ درصد از کودکان زیر ۵ سال در سراسر دنیا ثبت شده است. این نسبت در کشورهای صحرای آفریقا کمتر از نصف (۴۶ درصد) است.
- از سال ۲۰۱۵، حداقل ۱۰۱۹ مدافع حقوق بشر، روزنامهنگار و فعال صنفی در ۶۱ کشور جهان کشته شدهاند. این رقم معادل این است که هر روز یک نفر در حال آگاهی رسانی به عموم و تلاش برای ساختن دنیایی عاری از ترس و کمبود بوده است، به قتل رسیده باشد.
- ۱۱۶ کشور قوانین و سیاستهای مربوط به آزادی اطلاعات را تصویب کردهاند که دستکم ۲۵ کشور در پنج سال اخیر بوده است. اما پیادهسازی این قوانین بسیار چالشانگیز بوده است.
- از سال ۱۹۹۸ بیش از نیمی از کشورها (۱۱۶ از ۱۹۷ کشور) یک نهاد حقوق بشری ملی تاسیس کردهاند که برای تطابق با استاندارهای بینالمللی (اصول پاریس) مورد بررسی دقیق قرار گرفته اند اما تنها ۷۵ کشور نهادهایی داشتند که کاملا مطابق با این استانداردها بوده است.
- یک میلیارد نفر در سراسر دنیا از نظر قانونی نامرئی هستند، چرا که نمیتوانند ثابت کنند چه کسی هستند. این افراد شامل ۶۲۵ میلیون کودک زیر ۱۴ سال میشود که تولدشان ثبت نشده است.
ایران
- در ایران، نسبت زنان بالای ۱۵ سال که در یک سال گذشته مورد خشونت جنسی یا فیزیکی قرار گرفتهاند از دهه ۹۰ میلادی رو به کاهش بوده است، اما همچنان این نسبت بالاست. این نرخ در سال ۲۰۱۶، ۳۶.۹۰ درصد گزارش شده است.
- در سال ۲۰۱۴ تعداد قربانیان قتل عمد در ایران از هر ۱۰۰ هزار نفر ۲.۴۷ بوده است که زیر متوسط جهانی (۵.۳۰ نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر) میباشد.
- از سال ۲۰۱۴، به طور متوسط حدود ۴۳.۶ درصد کودکان ایرانی نوعی خشونت یا سواستفاده فیزیکی را در خانه تجربه کردهاند. این رقم در نقاط مختلف کشور متفاوت است و دامنه تغییرات آن از ۹.۷ درصد تا ۶۷.۵ درصد میباشد. تحقیقات نشان میدهد که در ایران پسران بیشتر از دختران مورد خشونت و یا سواستفاده فیزیکی قرار میگیرند.