اهداف توسعه پایدار: هدف اول؛ نبود فقر
برای دیدن تصویر در سایز بزرگ روی آن کلیک کنید.
پایان دادن به فقر در همۀ اشکال آن و در همهجا
جهان
- در سال ۲۰۱۳، ۱۱ درصد جمعیت جهان یا ۷۸۳ میلیون نفر زیر خط فقر مطلق زندگی میکردند. این رقم یک سوم آمار فقر در سال ۱۹۹۰ است.
- در سال ۲۰۱۷، خسارت اقتصادی حاصل از حوادث غیرمترقبه طبیعی به طور تخمین بیش از 300 میلیارد دلار بوده است.
این از بزرگترین خسارات وارده در سالهای اخیر است که نتیجه وقوع سه طوفان بسیار بزرگ در ایالات متحده آمریکا و کشورهای کارائیب است. - بر اساس برآورد سال ۲۰۱۶، تنها ۴۵ درصد از جمعیت جهان از نوعی از خدمات تامین اجتماعی بهرهمند بودهاند.
- نیمی از جمعیتی که زیر خط فقر زندگی میکنند زیر ۱۸ سال سن دارند.
- 80 درصد مردمی که با کمتر از 1.90 دلار در روز زندگی میکنند در کشورهای جنوب آسیا و صحرای آفریقا هستند.
- از هر ۵ دختر، یکی در خانوارهایی زندگی میکنند که زیر ۱.۹۰ دلار درآمد دارند؛ درآمدی که برای خورد و خوراک کافی، مسکن، خدمات درمانی یا تحصیلات کافی نیست..
- 37 درصد از کودکان جهان و ۲۶ درصد از بزرگسالان در فقر زندگی میکنند.
- بیشترین جمعیت کودکانی که در فقر زندگی میکنند متعلق به کشورهای صحرای آفریقا و جنوب آسیا هستند.
- آمار سازمان همکاری و توسعه اقتصادی نشان میدهد که خطر فقر برای کودکان در مقایسه با بزرگسالان در اکثر کشورهای عضو این سازمان بیشتر است. متوسط فقر در میان کودکان در این کشورها در سال ۲۰۱۴، ۱۳.۳ درصد بوده است. این آمار برای افراد بین ۲۵ تا ۶۴ سال، ۱۰ درصد است.
ایران
- در سالهای ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷، ۱۴.۹ درصد جمعیت شهری و ۱۱.۶ درصد جمعیت روستایی ایران زیر خط فقر مطلق بودند.
- فقر چندبعدی در ایران در سال ۲۰۱۵ در مناطق شهری و روستایی حدود ۲۰ درصد بوده است.
- بارندگی شدید در بهار ۲۰۱۹ در ایران منجر به سیلاب گسترده در تعداد زیادی از استانهای ایران شد که جان حداقل ۷۰ نفر را گرفت و ۶۰۰ نفر را زخمی کرد. سیل به حدود ۸۵ هزار خانه، زیرساختها و زمینهای کشاورزی در ۱۹۰۰ شهر و روستای مختلف خسارت جدی وارد کرد. دولتهای محلی کل خسارات اقتصادی وارده را به طور غیررسمی حدود ۳.۶۸ میلیارد دلار تخمین زدهاند.
- ایران در چند دهه گذشته شاهد کاهش چشمگیر فقر مطلق در سراسر کشور بوده است. به طور تخمینی، تنها ۰.۰۲ درصد جمعیت ایران زیر خطر فقر ۱.۲۵ دلار در روز زندگی میکنند.