کارگاه آموزشی آنلاین و رایگان «بررسی رابطه حکمرانی و فساد»
فساد پدیدهای فراگیر و یک معضل جهانی است. همه کشورها با مشکل فساد در سطوح مختلف رو به رو هستند و هیچ کشوری نمیتواند ادعا کند که فساد را ریشهکن کرده است. فساد باعث اتلاف منابعی میشود که میتوانند صرف بهبود آموزش و بهداشت شوند. علاوه بر این فساد در انگیزههای نقشآفرینان سیاسی و اقتصادی اختلال ایجاد کرده و به آنها علامت میدهد که بهجای خلق ارزش، میتوانند از طریق تصرف در حقوق عمومی به قدرت، ثروت و منزلت دست پیدا کنند و بدین ترتیب جلوی رشد و توسعه کشورها را میگیرد.
این دوره آموزشی به فعالان اجتماعی، مدیران و اعضای کمپینها و سمنهای فعال در بخشهای مختلف اجتماعی و سایر افراد جامعه که دغدغه شفافیت بیشتر و کاهش فساد را دارند، کمک میکند که تا با رابطه نوع حکمرانی و میزان فساد آشنا شوند و بدانند مدلهای مختلف سیاستگذاری چه اثری بر شیوع فساد یا جلوگیری از آن دارد.
این دوره آموزشی پایان یافته است.
از طریق لینک زیر برای دورههای آینده ثبتنام کنید.
در این کارگاه چهار جلسهای به تحلیل موارد زیر خواهیم پرداخت:
۱- فساد؛ یک معضل جهانی
بحث درباره تعریف و فراگیری فساد در سطح جهان با توجه به موضوع خاص فساد در نظام های حکمرانی نقطه تمرکز دوره این دوره است. آیا فساد مشکلی گروه خاصی از کشورهاست یا در همه جهان شیوع دارد؟
۲- فساد و ساختار حکمرانی
تحلیل رابطه شیوع یا مهار فساد با توجه به مدلهای حکومتی و ساختارهای نهادی کشورها. آیا نظام های دمکراتیک لزوما شفاف تر هستند و مردم در نظامهای غیر دمکراتیک محکوم به تحمل فساد گسترده هستند؟
۳- اقتصاد سیاسی فساد
بررسی آثار شکلهای مختلف سیاستگذاری بر میزان فساد. کدام مناسبات و سیاستهای اقتصادی به گسترش فساد میانجامد و چه مدلهای سیاستگذاری انگیزه بازیگران برای فساد را کم میکند؟
۴- فساد و روابط خارجی
بررسی همبستگی فساد و تعاملات بین المللی و مقایسه فساد در کشورهای منزوی با کشورهای دارای روابط خارجی گسترده. آیا کم یا زیاد بودن فساد به باز و بسته بودن کشورها در روابط خارجی وابسته است؟