کمپین «امنیت جادهها» نام کمپینی است که در لبنان راهاندازی شده تا به کاهش حوادث جادهای کمک کند. این کمپین به اطلاعرسانی به کودکان و نوجوانان ۶ تا ۱۳ ساله میپردازد. «امنیت جادهها» که از سال ۲۰۱۵ آغاز به کار کرده در حقیقت ادامه راه کمپین دیگری به نام «در مسیر امنیت» است که دو سال قبل (۲۰۱۳) به راه افتاده است.
«در مسیر امنیت» زمینه آموزش و آشنایی حدود ۴ هزار دانشآموز لبنانی در مقطع ابتدایی با مبانی امنیت جادهای را فراهم کرده است. پس از آن توتال لیبان (نماینده شرکت فراوردههای نفتی توتال در لبنان) که اسپانسر این کمپین بود، در سال ۲۰۱۵ تصمیم گرفت که این کمپین را دوباره از سر گیرد. از همین رو و با هدف افزایش اگاهی دانشآموزان در خصوص قوانین ترافیکی و اهمیت امینت جادهای فعایت خود را مجددا آغاز کرد. این کمپین توانست ۲۰ مدرسه دولتی و خصوصی را با خود همراه کند.
گردانندگان این کمپین بر این باوراند که به منظور نهادینه کردن عادتهای مناسب در کودکان، بهتر است آموزش این هنجارها است از سنین پایین آغاز شود. بنابر این ترویج مبانی و ضرورتهای لازم در مبارزه با خطرات جادهای و آگاهسازی دانشآموزان از این خطرات در الویت برنامههای این کمپین قرار دارد.
این کمپین از انیمیشنها و دیگر بستههای آموزشی به عنوان ابزارهایی در راستای تحقق اهداف بهره میبرد. مطالب آموزشی با بالا بردن ظرفیت تعامل و ایجاد علاقهمندی در آنان برای یادگیری قوانین ترافیکی، مبانی لازم در خصوص امنیت جادهای و چگونگی برخورد با خطرات جادهای را به کودکان و نوجوانان آموزش میدهد.
العین منصور، مسئول دپارتمان سلامت، امنیت، محیط زیست و کیفیت در توتال لیبان میگوید: « این کمپین در پرورش و آموزش رانندگان آینده کوشا است. تقویت حس مسئولیتپذیری آنان میتواند بسیار تاثیر گذار باشد.» او اظهار امیدواری کرد که چنین کمپینهایی به خصوص توسط شرکتهایی که در آن زمینه دانش و تجربه دارند تداوم پیدا کند. او چنین حرکتهایی را در حوزه مسئولیت اجتماعی شرکتها دانست.
حوادث رانندگی یکی از مهمترین خطراتی است که جان انسانها در سراسر جهان را تهدید میکند. در ایران هم بروز تصادفات و ترافیک شدید خیابانها چند دانشجو را به فکر انداخت تا راهی برایش پیدا کنند. “من #بین_خطوط میرانم” نام کمپینی است که چند جوان ایرانی حدودا از ابتدای سال ۹۵ برای ترویج فرهنگ صحیح رانندگی و جلوگیری از تصادفات و روانتر کردن ترافیک شهری راه انداختند و خیلی زود توانستند مردم و حتی پلیس راهور را با خود همراه کنند.
کمپین “من بین خطوط میرانم” از توییتر شروع شد و در تلگرام و اینستاگرام گسترش پیدا کرد. به گفته سیاوش کشمیری که دانشجویی است ۲۵ ساله و از طراحان این کمپین، “من بین خطوط میرانم” پس از اینکه توانست همراهی تعدادی از کاربران توییتر را جلب کند با حمایت کانالها و کاربران پرمخاطب توییتر و تلگرام بیشتر به مردم شناسانده شد. هدف اصلی کمپینها “رساندن پیام پروژه به افراد، نهادها، قانونگذاران و سایر تاثیرگذاران در حوزه مورد نظر، برای تغییر روندها، قوانین و یا اجرایی کردن راهحلهای پیشنهادی.” است. بین خطوط برانیم توانسته پس از جلب نظر مخاطبان و مردم، مسئولان را هم با خود همراه کند. یک گروه بزرگ و منظم از حامیان میتواند تاثیر قابل توجهی برتصمیم گیرندگان، از جمله قانونگذاران بگذارد.
کمپین شرکت بیام دابلیو در دوبی
کمپین «اولین گواهینامه ی من – من قوانین جاده را میدانم»، با هدف آموزش مبانی و قوانین امنیت جادهای به سه هزار دانشآموز ابتدایی در دوبی،ابوظبی و شارجه با حمایت برخی نهادهای دولتی این کشور راه اندازی شده است. پس از موفقیت کمپین که منجر به آشناییی پنجهزار دانشآموز ابتدایی۶ تا ۹ساله با این مبانی و قوانین جادهای آشنا شد، نمایندگی بی ام دبلیو(BMW) در خاورمیانه با همراهی برخی دیگر از شرکتها حامی این کمپین شدند تا شمار بیشتری از دانشآموزان آموزش ببینند.
در پایان این دورهی آموزشی به هر یک از دانش آموزان شرکت کننده، پاکتی حاوی یک گواهینامهی پلاستیکی همراه با عکس و نام آنها که توسط پلیس ابوظبی، وزارت حمل و نقل و وزارت علوم و توسعه ی انسانی تایید شده است، به همراه یک کتاب داستان با موضوع قوانین جاده ای و یک نشان که روی آن حک شده «ما قوانین جاده را میدانیم» اعطا میشود.