سازمان «حمایت از زنان» یک گروه ترویجگر برای پایان دادن به خشونت خانگی علیه زنان و کودکان در انگلستان است. این سازمان برای آگاهسازی درباره خشونت خانگی کارزاری خلاقانه به نام «اگر میتوانید ببینید، میتوانید تغییرش دهید!» راه انداخته است و با به کارگیری تکنولوژی، مردم را از اهمیت توجه کردن به خشونت خانگی آگاه میسازد.
در راستای این کارزار، این گروه تابلوهای تبلیغاتی را در سطح شهر لندن نصب کردهاند؛ تابلوهایی که با روشی مبتکرانه به رهگذران یادآور میشود که باید برای پایان دادن به خشونت خانگی به آن اهمیت داد و به قربانیانش توجه کرد. این تابلوها، عکس زنی را نشان میدهند که صورتش پر از کبودی، زخم و بریدگی است. وقتی که عابران به این زن نگاه میکنند، در اثر توجه آنها، زخمهای صورت زن، کم کم بهبود پیدا میکند و از بین میرود!
در طراحی این تابلوهای تبلیغاتی، از تکنولوژی تشخیص چهره استفاده شده است. یک دوربین در بالای تابلو نصب شده که از طریق آن مشخص میشود که چند نفر به سمت تابلو (چهره زن) نگاه میکنند. هر چه تعداد افرادی که به این تابلو نگاه میکنند بیشتر باشد، زخمهای صورت زن نیز سریعتر بهبود مییابد!
به علاوه، کسانی که نزدیک این تابلو تبلیغاتی بایستند پیامکی دریافت میکنند که آنها را تشویق میکند تا به این سازمان کمک کنند. این پیام میگوید: «ممنونیم که چشمانتان را بر خشونت خانگی نبستید!». (این ویدئو را میتوانید در اینجا مشاهده کنید.)
Women’s Aid from Ocean Outdoor on Vimeo.
البته این کمپین، تنها حرکت ترویجی برای پایان دادن به خشونت خانگی نیست. گروهها و کمپینهای متعددی در سراسر دنیا در این زمینه کار میکنند. به عنوان یک نمونه دیگر، چندی پیش، یک موسسه خیریه در آفریقای جنوبی با نام سلویشن آرمی (Salvation Army)، با سوار شدن بر موج به راه افتاده در شبکههای اجتماعی، و با الهام از ماجرای پیراهن آبی و مشکی که اخیراً در فضای مجازی غوغایی به پا کرد، انتشار یک آگهی تبلیغاتی را آغاز نمود.
ماجرای پیراهن از این قرار بود که با وجود این که رنگ واقعی آن آبی و مشکی بود، بسیاری رنگ آن را طلایی و سفید میدیدند. عکس این پیراهن بارها توسط کاربران به اشتراک گذاشته شد، با طرح این سوال که: شما این پیراهن را چه رنگی میبینید؟
در آگهی طراحی شده توسط این موسسه خیریه، زنی را میبینیم که این لباس معروف را البته با رنگ سفید و طلایی، بر تن دارد. تن این زن، کبود و زخمی است. این تبلیغ، برای برانگیختن توجه بیننده به کبودیهای بدن زن، از مخاطب میپرسد: چرا دیدن رنگ «آبی و سیاه» اینقدر سخت است؟