سواد در جهان دیجیتال
September 8, 2017بر اساس آماری که یونسکو (سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل) در سال ٢٠١۴، اعلام کرد٬ ٧۵٠ میلیون نفر فاقد مهارتهای اولیه خواندن و نوشتن بودند. همان زمان حدود ٢۶٠ میلیون کودک و نوجوان در سن مدرسه ابتدایی و دبیرستان به آموزش دسترسی نداشتند.
آمار نشان میدهد ۴٩ درصد جمعیت بیسواد جهان در آسیای جنوبی زندگی میکنند و ٢٧ درصد در آفریقای زیرصحرایی. نبود تحصیلات، کیفیت پایین مدرسه و ترک تحصیل در سن پایین از جمله عوامل موثر بر میزان سواد است.
با دیجیتالیشدن روزافزون جهان، امکان دسترسی به فناوریهایی مثل اینترنت و گوشیهای تلفن همراه چالشها و فرصتهای تازهای پیش آورده است. یونسکو میگوید: «سواد الان به عنوان روش تشخیص، درک، تفسیر، خلق، و ارتباط در جهانی دیجیتالی، متنمحور، غنی از اطلاعات و در حال تغییر٬ شناخته میشود.»
یونسکو همچنین میگوید فناوریهای دیجیتالی شیوههای آموختن، زندگی، کار و تعامل را تغییر داده است. ولی دسترسی نابرابر همچنین به معنای این است که «مزیتهای گستردهتر توسعه که به پیشرفتهای سریع فناوری مربوط است، به طور نابرابر در کشورها و بین آنها توزیع شده است.»
آمار اتحادیه ارتباطات سازمان ملل میگوید در سال ٢٠١۶، ۵٣ درصد جمعیت جهان از اینترنت استفاده نمیکردند. طبق آمار یونسکو حدود دو میلیارد نفر تلفن همراه استفاده نکردهاند و حدود نیم میلیارد نفر هم جاهای زندگی کردهاند که اصلا شبکه تلفن همراه پوشش نمیداده است.
٨ سپتامبر روز جهانی سواد است. شعار امسال برای این روز، «سواد در جهان دیجیتال» است و اینکه «چهطور میتوان در جوامعی که هرروز بیش از پیش دیجیتالی میشود، باسواد بود.»
در این نمودارها، نرخ بیسوادی در جهان پیداست و اینکه جمعیت جدا از اینترنت کجاها زندگی میکنند.