کمپینی در مورد کلیشه‌های غلط رایج در تربیت کودکان

شرکت مخابراتی ورایزن (Verizon) در یک حرکت ترویجی، با ساخت یک ویدئو تلاش می‌کند تا به یکی از کلیشه‌های اساسی که در تربیت کودکان وجود دارد اشاره کند. این ویدئو بر اساس نتایج تحقیقی ساخته شده که نشان می‌دهد دخترها در سنین کودکی به رشته‌های علوم، فناوری، مهندسی و ریاضی علاقه‌مند هستند اما در بزرگسالی تعداد دخترانی که در این رشته‌ها تحصیل می‌کنند کاهش چشمگیری می‌یابد. این آمار نشان می‌دهد با وجودی که ۶۶ درصد دختران کلاس چهارم دبستان به درس‌های ریاضی و علوم علاقه‌ زیادی دارند، تنها ۱۸ درصد دانشجویان رشته‌های مهندسی در ایالات متحده دختر هستند.

درست است که دلایل متفاوتی برای وجود این سطح از اختلاف جنسیتی در این رشته‌ها بیان می‌شود، اما این ویدئو بر این مسئله متمرکز است که موضوعات کوچکی مانند القاب «زیبا» و «پرنسس» تا «شلوغ‌کاری و به‌هم ریختن زندگی‌» خواندن فعالیت‌های ماجراجویانه و کنجکاوانه دخترها، آنان را از کشف ‌کردن و کنجکاوی در مورد ریاضیات و علوم دلسرد می‌کند.

راوی داستان این ویدئو، رشما ساجانی (Reshma Saujani)  بنیان‌گذار موسسه غیرانتفاعی دخترانی که کدنویسی می‌کنند، است. این ویدئو، روایت‌گر داستان بزرگ شدن یک دختر، از کودکی تا نوجوانی است. این داستان نشان می‌دهد که پدرها و مادرها، خیلی وقت‌ها بدون عمد، دختربچه‌ها را از انجام کارهایی که به باور آن‌ها پسرانه است دلسرد می‌کنند. پیام این ویدئو این است: به دخترانتان بگویید که می‌توانند دنیا را تغییر دهند!

این ویدیو، خرداد ماه سال گذشته، در راستای کارزاری منتشر شد که تلاش دارد تا دختران بیشتری را با رشته‌های علوم، فناوری، مهندسی و ریاضیات آشنا کند.

این ویدئوی ترویجی را در اینجا ببینید.

منبع ۱، منبع ۲